Rintrah wrote:Heimebryggjartråden!
Tiltredes!
Jeg var på vestbrygg i dag og kom hjem med en boks ravfarget maltekstrakt samt en kilo røykmalt. I løpet av de neste dagene skal jeg koke en heftig einerlåg, og muligens tilsette en del pors + hva annet som sømmer seg. Nå har jeg dessuten vekt, så da kan jeg kanskje dokumentere urtetilsetninger uten å bruke hulmål også.
Mitt fremste problem er gjær: Jeg har vært altfor slapp med å høste og ta vare på gjæren, derfor må jeg nydyrke på bunnfallet jeg har. Da er det enklest å ta fra ciderdunken den oppstod i, men jeg kan også høste fra bunnen av en mjøddunk jeg har til klaring. Det siste involverer mest arbeid, men er jo allerede på kultivasjonens vei.
Evt. har jeg en krukke av husgjæren innerst i kjøleskapet, men den er så gammel at jeg bryter kulturminneloven av å holde på den. Dessuten husker er jeg usikker på hvor jeg fikk den fra (den lager god mjød, forøvrig). Hva ville gjærguruen Bluegrot ha gjort?