Viser seg at det ikke er så lett å ta knekken på 20 flasker alene, og nå har jeg tjue liter med citra pale ale og blonde stående, og 20 liter med egenkomponert citra pale ale og belgisk eit stående. Tror jeg skal arrangere fest om ikke så mange ukene.BlueGrot wrote:Hvis den er drikkbar mtp karbonering så drikker du den opp ASAP. Det er ferskvare. Spar ei flaske til SoL, slik at man får smake, men det blir sløsing å brenne inne med en drikkeklar APA.
Heimebryggjartråden
-
- Belieber
- Posts: 16
- Joined: 06 Apr 2004, 00:00
- Location: Kruttårnet
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Heimebryggjartråden
-
- Belieber
- Posts: 16
- Joined: 06 Apr 2004, 00:00
- Location: Kruttårnet
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Kjøpte vel dette:
http://www.bryggselv.no/products/nybegynner-sett-25l
og en Speidel
http://www.bryggselv.no/products/speide ... eister-20l
I tillegg så har vi kjøpt et par millioner gjæringsfat og en hel haug med flasker.
Flasking av honeyporter, batch to av saison og lyst hveteøl med sitrongress, koriander, ingefær og kaffirlimeblader til helgen. Deretter brygging av Nøgne Ø IPA og juleøl. Barleywine har stått i noen måneder nå og smaker mer fantastisk for hver måned.
-
- Poser
- Posts: 273
- Joined: 28 Jul 2003, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Bryggja min fyrste øl for tre veker sidan. Ein single hop-IPA, basert på Amarillo-humle. Endte opp litt sterkare enn ønskt (rett under 8%), og kanskje òg litt bitrare enn originalt planlagt, men er spent på korleis den gjer seg etter flaskelagringa.
This ain't no disco
This ain't no fooling around.
Eit par oppdateringar frå kjøkenbryggeriet her:
I dag smakte vi på ein svært ung hefeweizen med humledominans, ein hybridøl vi har leika med i det siste. Ein slags IPA-weissbier. Den har kun stått i overkant av ei veke, men dette er svært lovande. Frisk, veldig fruktig, mykje grapefrukt, fulgt av litt fjøs og kattepiss. Dominert av Citra-humla. Rett og slett ein deilig øl.
Joleølet vårt står og putrar, i dag overført til sekundærdunkar. Det er ein slags mild belgisk dubbel (enkel?), med spesialmalt og trappist-gjær for tonar av mørke frukter, rosiner, karamell. Lovande så langt, er utgjæra no. I eine dunken har vi tilsett karve. Spent om om dette vil fungere. Er skeptisk, men optimistisk.
-
- Belieber
- Posts: 159
- Joined: 28 Jul 2003, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Hachon wrote:Jeg kjøpte hos Bryggselv siden de holder til i Oslo.
Kjøpte vel dette:
http://www.bryggselv.no/products/nybegynner-sett-25l
og en Speidel
http://www.bryggselv.no/products/speide ... eister-20lI tillegg så har vi kjøpt et par millioner gjæringsfat og en hel haug med flasker.
Er du fornøyd med Speidelen?
Vi har tenkt å starte opp, og selv om den koster litt, så virker det som om det er verdt det.
-
- Belieber
- Posts: 16
- Joined: 06 Apr 2004, 00:00
- Location: Kruttårnet
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Kill.f**k.Die. wrote:Hachon wrote:Jeg kjøpte hos Bryggselv siden de holder til i Oslo.
Kjøpte vel dette:
http://www.bryggselv.no/products/nybegynner-sett-25l
og en Speidel
http://www.bryggselv.no/products/speide ... eister-20lI tillegg så har vi kjøpt et par millioner gjæringsfat og en hel haug med flasker.
Er du fornøyd med Speidelen?
Vi har tenkt å starte opp, og selv om den koster litt, så virker det som om det er verdt det.
Ja, jeg er kjempefornøyd med Speidelen, og jeg tror det er verdt det.
@Bluegrot har tidligere skrytt mye av ølen vi har brygget og resultatene er ganske jevne, så vi kan gjenskape hvert produkt nesten 100% oom vi ønsker å brygge det igjen (i de tilfellene vi skrev ned oppskriften.).
Vår Citra-weizen er kjempegod. Vår belgiske joleøl ein mild dubbel (enkel…) er lovande, men framleis ung.
No står det ein belgisk blonde og putrar her. Endeleg ein typeriktig øl! Tenkte å tulle ca halvparten til, då. Slenger den på ny dunk med ein masse ingefær om ei vekes tid. Og så står det ein amber ale og går her. Den skulle vere ein California Common / steam ale, men gjæren er standard WLP001, bare at vi gjærer på 16-17 grader. Får sjå.
-
- Belieber
- Posts: 142
- Joined: 13 Apr 2005, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Kill.f**k.Die. wrote:Hachon wrote:Jeg kjøpte hos Bryggselv siden de holder til i Oslo.
Kjøpte vel dette:
http://www.bryggselv.no/products/nybegynner-sett-25l
og en Speidel
http://www.bryggselv.no/products/speide ... eister-20lI tillegg så har vi kjøpt et par millioner gjæringsfat og en hel haug med flasker.
Er du fornøyd med Speidelen?
Vi har tenkt å starte opp, og selv om den koster litt, så virker det som om det er verdt det.
Vi brygger med vanlig kjele i små batcher siden vi ikke har penger til no fancy, men synes vi har fått gode resultat likevel. Vurderer en med tappekran, men synes det ligger sjarm i å ha det så manuelt som mulig.
Korleis går dykk som bryggjar fram når det kjem til CO2-tilsetjing? Har bomma på begge bryggja mine til no, med ein IPA med vel mykje kolsyre, og ein pale ale som endte opp med å vere i tammaste laget. Begge gongene vart sukker tilsett ved å koke sukkerlake og blande i dunken rett før den skal tappast på flaske.
This ain't no disco
This ain't no fooling around.
Gjer vel som deg, karbonerer naturleg. Koker sukker og vatn i 10 minutt, kjøler ned, og tilset i flaskedunk. Bruker vel 6 gram sukker per liter for ein IPA, mindre for engelsk bitter og porter, og kjører på med 8-9 gram pr liter for belgiske kveiteøl.
-
- Rocker
- Posts: 549
- Joined: 20 Mar 2008, 00:00
- Favourite genre: It's complicated
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Vassago wrote:Korleis går dykk som bryggjar fram når det kjem til CO2-tilsetjing? Har bomma på begge bryggja mine til no, med ein IPA med vel mykje kolsyre, og ein pale ale som endte opp med å vere i tammaste laget. Begge gongene vart sukker tilsett ved å koke sukkerlake og blande i dunken rett før den skal tappast på flaske.
Heller du sukkerlaken oppi vørteren, eller heller du sukkerlaken i et nytt kar, for så å stikke ølen om oppå den?
-
- Belieber
- Posts: 16
- Joined: 06 Apr 2004, 00:00
- Location: Kruttårnet
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
evilbanana wrote:Kill.f**k.Die. wrote:Hachon wrote:Jeg kjøpte hos Bryggselv siden de holder til i Oslo.
Kjøpte vel dette:
http://www.bryggselv.no/products/nybegynner-sett-25l
og en Speidel
http://www.bryggselv.no/products/speide ... eister-20lI tillegg så har vi kjøpt et par millioner gjæringsfat og en hel haug med flasker.
Er du fornøyd med Speidelen?
Vi har tenkt å starte opp, og selv om den koster litt, så virker det som om det er verdt det.Vi brygger med vanlig kjele i små batcher siden vi ikke har penger til no fancy, men synes vi har fått gode resultat likevel. Vurderer en med tappekran, men synes det ligger sjarm i å ha det så manuelt som mulig.
Men du brygger ekstraktøl?
Tipper KFD har lyst til å bruke ekte malt.
-
- Belieber
- Posts: 142
- Joined: 13 Apr 2005, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Ja vi vurderer noe sånt som den pakken til rundt 3000-lappen. Med det utstyret vi har nå får vi ikke kontrollert temperaturen adekvat nok til å drive med mesking synes vi. Men jeg er ikke helt med på at man MÅ ha en kladons til 13000. Variablene er gøy, man får mer mestringsfølelse når man har gjort alt selv. Men antar det er litt som grilling vs sous vide.
-
- Poser
- Posts: 273
- Joined: 28 Jul 2003, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Om ein ikkje vil bruke alle konfirmasjonspengane på Speidel, er Beer Brew er eit finfint alternativ. http://www.olbrygging.no/products/beer- ... nerasjon-3
BlueGrot wrote:Vassago wrote:Korleis går dykk som bryggjar fram når det kjem til CO2-tilsetjing? Har bomma på begge bryggja mine til no, med ein IPA med vel mykje kolsyre, og ein pale ale som endte opp med å vere i tammaste laget. Begge gongene vart sukker tilsett ved å koke sukkerlake og blande i dunken rett før den skal tappast på flaske.
Heller du sukkerlaken oppi vørteren, eller heller du sukkerlaken i et nytt kar, for så å stikke ølen om oppå den?
Me har stukket om ølen til nytt kar, deretter tilsatt sukkerlaken, og til slutt rørt litt i ølen før den har vorte tappa på flaske. Vil det vere meir hensiktsmessig å helle sukkerlake i karet, for så å stikke ølen oppå?
This ain't no disco
This ain't no fooling around.