Welcome to %s forums

De beste forumene for rock og metall - før var det Scream Magazine

Login Register

Heimebryggjartråden

Archive on Scream Magazine from 2019 and older.
User avatar

BlueGrot
Rocker
Rocker
Posts: 549
Joined: 20 Mar 2008, 00:00
Favourite genre: It's complicated
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Norway

Re: Heimebryggjartråden

Post by BlueGrot »

Den luktet ikke noe, men smakte død. Et forsiktig og delikat preg av noe som er dødt.


User avatar

Terror_mit_uns
Poser
Poser
Posts: 418
Joined: 22 Sep 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 6 times
Been thanked: 0
Contact:
Afghanistan

Post by Terror_mit_uns »

En mild smak av Watainkonsert.

Image
Choke! choke! choke! the devil we evoke!

User avatar

Rintrah
Poser
Poser
Posts: 466
Joined: 29 Jul 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Rintrah »

«Det luktet ikke noe» – ha ha! Neidå.


User avatar

BlueGrot
Rocker
Rocker
Posts: 549
Joined: 20 Mar 2008, 00:00
Favourite genre: It's complicated
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Norway

Post by BlueGrot »

Det gjorde ikke det fra glasset. Da muggkaka ble beveget på så luktet det jammerdalen.


User avatar

Hachon
Belieber
Belieber
Posts: 16
Joined: 06 Apr 2004, 00:00
Location: Kruttårnet
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Hachon »

Da skal jeg og brodern endelig få satt igang.

Hva trenger jeg av utstyr og ingredienser?
Viktig at jeg får utfyllende liste!

@Bluegrot!

Image

User avatar

BlueGrot
Rocker
Rocker
Posts: 549
Joined: 20 Mar 2008, 00:00
Favourite genre: It's complicated
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Norway

Post by BlueGrot »



anna
Infant
Infant
Posts: 2
Joined: 03 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by anna »

Jeg brukte frosne bær som jeg tinte til romtemperatur på et sterilt sted. La bringebærene i gjæringskaret etter noen dager.
Tok en smaksprøve i dag og det smakte nesten litt surøl. Er ikke vant til surøl, men det smakte ikke direkte dårlig, så planen er å flaske det og la det stå lenge slik at smakene setter seg.

Hachon, anbefaler to bøker som er flotte som grunnleggende oppslagsverk. Brygg ditt eget øl av Greg Hughes & Ølbrygging fra Hånd til Munn. der står alt du trenger å vite og hva du trenger. (Du sparer penger på Biltema ved å lage vørterkjøler selv av kobberør og plastslange og handler stor gryte der.)


User avatar

Rintrah
Poser
Poser
Posts: 466
Joined: 29 Jul 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Rintrah »

Gjekk hen å tinga meg ein temperaturkontroll for det framtidige kjøleskapet eg skal ha i boda. Der skal eg ha stålkontroll på temperaturane i den kritiske gjæringsfasen.

Attachments
Screenshot 2014-04-15 23.26.32.png

User avatar

Terror_mit_uns
Poser
Poser
Posts: 418
Joined: 22 Sep 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 6 times
Been thanked: 0
Contact:
Afghanistan

Post by Terror_mit_uns »

Mens en apa står til lagring og en vestkyst ipa står og putrer fantaserer og filosoferer over eget fremtidig oppsett og startfase. (jeg har ikke plass der jeg bor nå)

Derfor:

Posemesking: for og imot?

Spraymalt: krise eller egentlig mer enn bra nok?

Image
Choke! choke! choke! the devil we evoke!

User avatar

BlueGrot
Rocker
Rocker
Posts: 549
Joined: 20 Mar 2008, 00:00
Favourite genre: It's complicated
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Norway

Post by BlueGrot »

I startgropa er spraymalt helt ok. Det viktigste er å lære seg gode rutiner. Spraymaltbrygg dukker ofte høyt på listene i de forskjellige kåringene av hjemmebryggtyper.


User avatar

Rintrah
Poser
Poser
Posts: 466
Joined: 29 Jul 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Rintrah »

Spraymalt eller flytane maltekstrakt er fine saker, det. Kan tilrå å starte der, for å komme inn i rutinane rundt koking, kjøling og gjæring (det er nok å lære seg i starten). Så kan ein starte med å meske sjølv etter nokre brygg. Det er relativt dyrt å kun bruke maltekstrakt, framfor å meske malt sjølv.

Posemesking (Brew in a bag – BIAB) er måten eg gjer det på, og er heilt suverent i ein liten leilighet. Mesker og koker i same gryta. Lett å bare løfte ut posen og kvitte seg med brukt malt, og sette på kok. Alternativet er meir utstyr som tek meir plass, og krever meir rydding. Du kan uansett starte med BIAB og gå opp til eige meskekar seinare, om ønskelig. Du får potensielt meir sukkerstoff ut av det, men også fleire bekymringar.


User avatar

Hachon
Belieber
Belieber
Posts: 16
Joined: 06 Apr 2004, 00:00
Location: Kruttårnet
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Hachon »

Da var min første batch flasket!

Skulle strengt tatt stått summer ale, men det driter jeg i.

Image
Image

User avatar

Hachon
Belieber
Belieber
Posts: 16
Joined: 06 Apr 2004, 00:00
Location: Kruttårnet
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Hachon »

Var ganske god også!
Image

User avatar

Aspergers Inc.
Poser
Poser
Posts: 302
Joined: 26 Apr 2004, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Aspergers Inc. »

Vil ha Naper på TDF :!: :jack:

User avatar

Hachon
Belieber
Belieber
Posts: 16
Joined: 06 Apr 2004, 00:00
Location: Kruttårnet
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Hachon »

Ayia Naper?
Image

User avatar

Aspergers Inc.
Poser
Poser
Posts: 302
Joined: 26 Apr 2004, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Aspergers Inc. »

Ja takk, begge deler! Men erstatt TDF med SoL14.

User avatar

Hachon
Belieber
Belieber
Posts: 16
Joined: 06 Apr 2004, 00:00
Location: Kruttårnet
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Hachon »

Får se om den varer så lenge, men skal forsøke å holde av et par flasker.
Det brygget jeg satt med BG er ikke klart til da, dessverre.
Image

User avatar

BlueGrot
Rocker
Rocker
Posts: 549
Joined: 20 Mar 2008, 00:00
Favourite genre: It's complicated
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Norway

Post by BlueGrot »

Hvis den er drikkbar mtp karbonering så drikker du den opp ASAP. Det er ferskvare. Spar ei flaske til SoL, slik at man får smake, men det blir sløsing å brenne inne med en drikkeklar APA.

User avatar

Hachon
Belieber
Belieber
Posts: 16
Joined: 06 Apr 2004, 00:00
Location: Kruttårnet
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Hachon »

Haha! Knall.
Skal brygge i dag også.
Image


anna
Infant
Infant
Posts: 2
Joined: 03 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by anna »

Noen som har en god oppskrift på ingefærøl? Liker det friskt og ikke for søtt eller syrlig.

Locked Previous topicNext topic