Oppskrifter, restaurant-tips og generelt om mat
-
- Rocker
- Posts: 1320
- Joined: 12 Dec 2004, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Oppskrifter, restaurant-tips og generelt om mat
Haha.. Ler f**n meg en uke!!
"I lyden av ett hundre manns fortvilelse(over nok et år og leve) skriver vi her på screamforumet, i kulde og hat -og sinne!!!".
-
- Poser
- Posts: 302
- Joined: 26 Apr 2004, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
-
- Poser
- Posts: 302
- Joined: 26 Apr 2004, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Tradisjonsmat på kroa, dumplings. Lite "fine" i Polen, og det er relativt lav standard på det som er.. Lite konkret, veit, men sjekk evt "where chefs eat", pleier være konge på lokale sjapper.Aspergers Inc. wrote:Noen stalltips om gode matopplevelser i Krakow?
Digitus Impudicus!
-
- Poser
- Posts: 302
- Joined: 26 Apr 2004, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Glemte visst helt å svare... Har lett forgjeves etter en pdf-utgave av boka, men finner verken noe sted å kjøpe den på eller laste den ned (((gratis))). Og appen er det bare å glemme (har Android).
Ga bort siste utgaven jeg hadde hjemme selv, ellers sku jeg joggu tatt bilde og sendt. Kan se om jeg ikke får svingt innom og henta ny i løpet av de nærmeste dagene, prøver å alltid ha et par i hus!
Digitus Impudicus!
-
- Poser
- Posts: 302
- Joined: 26 Apr 2004, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
-
- Rocker
- Posts: 1013
- Joined: 20 Feb 2009, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Har noen her en horedigg chili con carne-oppskrift å anbefale? Mener , @Øl eller hadde en frekk variant på det gamle forumet, men finner ikke noe når jeg søker.
Purity comes when death is all.
Kan legge ut ei god ei i kveld.Medicinmannen wrote:Har noen her en horedigg chili con carne-oppskrift å anbefale? Mener , @Øl eller hadde en frekk variant på det gamle forumet, men finner ikke noe når jeg søker.
Sent from my Acer Aspire using Bulgorttalk
-
- Rocker
- Posts: 1013
- Joined: 20 Feb 2009, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
-
- Belieber
- Posts: 39
- Joined: 21 Mar 2005, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Den som Tomas la ut for evigheter siden er fortsatt den perfekte! Har den lagret på min personelle komputer; chiligryten til en venn av meg.doc
Her er den,
1,5 kg høgrygg av storfe
3 løk
2 gulrøtter
250 g sellerirot
5 fedd hvitløk
1 kg brune bønner
100 g tomatpuré
2 chipotle-chili (morta)
1 ancho-chili (trekk i varmt vann, finhakk)
1 guajillo-chili (trekk i varmt vann, finhakk)
1 ts cayennepepper
1 ss grovmalte korianderfrø
2 ss spisskummen
6 ss paprikapulver
2 ts oregano
1 ts malt nellik
1 ts kanel
3 ss sukker
2 ss salt
2 ss grovmalt pepper
1,5 liter knuste tomater
0,5 liter oksekraft
2 ss balsamicoeddik
3 ferske chili
40 gram mørk sjokolade
1. Del kjøttet i to-tre centimeter breie kubar og brun godt. Ta ut.
2. Steik grønnsakene gylne.
3. Ha i tomatpuré, chili og alt krydderet. Fres eit par minutt.
4. Ha i tomater, balsamico, kraft, det bruna kjøttet og bønner.
5. La det småputre til kjøttet er ordentleg mørt (ca. tre timar)
6. Ha i sjokolade og smak ev. til med meir eddik, chili, salt og peppar.
1,5 kg høgrygg av storfe
3 løk
2 gulrøtter
250 g sellerirot
5 fedd hvitløk
1 kg brune bønner
100 g tomatpuré
2 chipotle-chili (morta)
1 ancho-chili (trekk i varmt vann, finhakk)
1 guajillo-chili (trekk i varmt vann, finhakk)
1 ts cayennepepper
1 ss grovmalte korianderfrø
2 ss spisskummen
6 ss paprikapulver
2 ts oregano
1 ts malt nellik
1 ts kanel
3 ss sukker
2 ss salt
2 ss grovmalt pepper
1,5 liter knuste tomater
0,5 liter oksekraft
2 ss balsamicoeddik
3 ferske chili
40 gram mørk sjokolade
1. Del kjøttet i to-tre centimeter breie kubar og brun godt. Ta ut.
2. Steik grønnsakene gylne.
3. Ha i tomatpuré, chili og alt krydderet. Fres eit par minutt.
4. Ha i tomater, balsamico, kraft, det bruna kjøttet og bønner.
5. La det småputre til kjøttet er ordentleg mørt (ca. tre timar)
6. Ha i sjokolade og smak ev. til med meir eddik, chili, salt og peppar.
Sent from my Acer Aspire using Bulgorttalk
-
- Rocker
- Posts: 1013
- Joined: 20 Feb 2009, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
d***n, det der ser helt strålende ut. Prøves ut ved første og beste anledning. Mange takk, nussegull!
Purity comes when death is all.
-
- Rocker
- Posts: 1013
- Joined: 20 Feb 2009, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Feel free to share!_Antarath_ wrote:Den som Tomas la ut for evigheter siden er fortsatt den perfekte! Har den lagret på min personelle komputer; chiligryten til en venn av meg.doc
Purity comes when death is all.
-
- Belieber
- Posts: 39
- Joined: 21 Mar 2005, 00:00
- Mood:
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Aight. Begynner med å gjøre en oversikt over ingrediensene (jeg droppa rosinene). Blir absurde mengder da;
2 fatøl
Worcestershire Sauce
Tomatpuré
6 bokser bønner (4 røde 2 svarte)
8 bokser hakkede tomater
4 pakker kjøttdeig (1,6 kg)
2 store glass jalapeño
4 bokser chipotle
Halv pose med tørkede små chili (ca.25 gr)
Spisskummin
"Første del av chili-delen av gryten, eg bruker 2 store bokser Jalapeño, eller som her et glass og en stor boks. Hakker dem, og legger dem sammen med sin egen kraft i en bolle.
Så kommer de geniale Chipotles'ene, som er syltet chili. Eg har nå til slutt gått opp til fire bokser av denne, som eg hakker og tilsetter jalapeñoene.
Siste tilskudd av Capsaicin er å hakke ekstra sterk tørket små chili i tillegg til det andre. Hadde bare en halv pose her, men de er ganske så sterke
Slik ser det ut, _2kg_ med ren chili-oppkjøring!!
Så steker man kjøttet først i litt olje, her har eg 1,6kg kjøttdeig hvorav 400gr er svinekjøtt. Bland som man vil, bare det blir 1,6-2kg ihvertfall.
Stek til vannet/fettet går ut av kjøttet og hell det vekk. Når vannet/fettet er fjernet tilsetter man ca 40gram Cumin og steker kjøttet videre med det til det er innehar en brun stil.
Stekt kjøttdeig tilsettes først chiliblandingen, så 8 bokser hakket tomat (Naturell), og tilsammen 6 bokser grytebønner. Her har eg brukt fire bokser røde bønner og to bokser sorte bønner. Liker denne kombinasjonen best. Bønnene må avrennes.
Det eneste krydderet i retten. 100 gram Cumin.
Resten som er igjen etter det ble tilsatt kjøttdeigen tilsettes gryten når alt er oppi
Gryten tilsettes også en 'dasj' Worshester-sauce, ca 1-2ss. Sammen med 1L Fatøl og ca 200-300gram rosiner. Litt tomatpuré kan tilsettes for å forandre på tykkelsen til gryten hvis ønskelig.
Her er alt tilsatt, kokes i 1-2-3 timer, alt ettersom hvor sterk varme man bruker og hvor stor mengde man lager osv.
Utrolig sunn, utrolig sterk og svært mettende rett. Perfekt mat rett og slett. Ettersom man tilvenner seg chili-smak veldig etterhvert er min variant ganske drøy med tanke på styrke. Jeg begynte med 1 boks Chipotles, uten noe mer, som eneste Capsaicin-kilde. Men nå altså, en god del mer, etter å ha spist dette regelmessig i over et år.
Smaker best (faktisk mye bedre) hvis den nedkjøles og settes i kjøleskap over natten og varmes opp igjen dagen etter. Jeg pleier å kjøle den ned, og fryse ned 25-30 porsjonspakker á 400gram i fryseren, så har eg mat i en liten evighet.
Serveres med nachochips, litt rømme og toppes med revet ost og hakket koriander.
2 fatøl
Worcestershire Sauce
Tomatpuré
6 bokser bønner (4 røde 2 svarte)
8 bokser hakkede tomater
4 pakker kjøttdeig (1,6 kg)
2 store glass jalapeño
4 bokser chipotle
Halv pose med tørkede små chili (ca.25 gr)
Spisskummin
"Første del av chili-delen av gryten, eg bruker 2 store bokser Jalapeño, eller som her et glass og en stor boks. Hakker dem, og legger dem sammen med sin egen kraft i en bolle.
Så kommer de geniale Chipotles'ene, som er syltet chili. Eg har nå til slutt gått opp til fire bokser av denne, som eg hakker og tilsetter jalapeñoene.
Siste tilskudd av Capsaicin er å hakke ekstra sterk tørket små chili i tillegg til det andre. Hadde bare en halv pose her, men de er ganske så sterke
Slik ser det ut, _2kg_ med ren chili-oppkjøring!!
Så steker man kjøttet først i litt olje, her har eg 1,6kg kjøttdeig hvorav 400gr er svinekjøtt. Bland som man vil, bare det blir 1,6-2kg ihvertfall.
Stek til vannet/fettet går ut av kjøttet og hell det vekk. Når vannet/fettet er fjernet tilsetter man ca 40gram Cumin og steker kjøttet videre med det til det er innehar en brun stil.
Stekt kjøttdeig tilsettes først chiliblandingen, så 8 bokser hakket tomat (Naturell), og tilsammen 6 bokser grytebønner. Her har eg brukt fire bokser røde bønner og to bokser sorte bønner. Liker denne kombinasjonen best. Bønnene må avrennes.
Det eneste krydderet i retten. 100 gram Cumin.
Resten som er igjen etter det ble tilsatt kjøttdeigen tilsettes gryten når alt er oppi
Gryten tilsettes også en 'dasj' Worshester-sauce, ca 1-2ss. Sammen med 1L Fatøl og ca 200-300gram rosiner. Litt tomatpuré kan tilsettes for å forandre på tykkelsen til gryten hvis ønskelig.
Her er alt tilsatt, kokes i 1-2-3 timer, alt ettersom hvor sterk varme man bruker og hvor stor mengde man lager osv.
Utrolig sunn, utrolig sterk og svært mettende rett. Perfekt mat rett og slett. Ettersom man tilvenner seg chili-smak veldig etterhvert er min variant ganske drøy med tanke på styrke. Jeg begynte med 1 boks Chipotles, uten noe mer, som eneste Capsaicin-kilde. Men nå altså, en god del mer, etter å ha spist dette regelmessig i over et år.
Smaker best (faktisk mye bedre) hvis den nedkjøles og settes i kjøleskap over natten og varmes opp igjen dagen etter. Jeg pleier å kjøle den ned, og fryse ned 25-30 porsjonspakker á 400gram i fryseren, så har eg mat i en liten evighet.
Serveres med nachochips, litt rømme og toppes med revet ost og hakket koriander.