Welcome to %s forums

De beste forumene for rock og metall - før var det Scream Magazine

Login Register

Oppskrifter, restaurant-tips og generelt om mat

Archive on Scream Magazine from 2019 and older.
User avatar

Morkenstubbe
Rocker
Rocker
Posts: 1320
Joined: 12 Dec 2004, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Oppskrifter, restaurant-tips og generelt om mat

Post by Morkenstubbe »

Haha.. Ler f**n meg en uke!! :-D
"I lyden av ett hundre manns fortvilelse(over nok et år og leve) skriver vi her på screamforumet, i kulde og hat -og sinne!!!".
Image

User avatar

Aspergers Inc.
Poser
Poser
Posts: 302
Joined: 26 Apr 2004, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Aspergers Inc. »

Noen stalltips om gode matopplevelser i Krakow?

User avatar

Böh!
Rocker
Rocker
Posts: 730
Joined: 10 Sep 2006, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Böh! »

Płaszów går for å vere bra.
Sent from my Acer Aspire using Bulgorttalk

Image

User avatar

Aspergers Inc.
Poser
Poser
Posts: 302
Joined: 26 Apr 2004, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Aspergers Inc. »

L 14 O 88 L

User avatar

snokslam
Poser
Poser
Posts: 210
Joined: 12 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by snokslam »

Aspergers Inc. wrote:Noen stalltips om gode matopplevelser i Krakow?
Tradisjonsmat på kroa, dumplings. Lite "fine" i Polen, og det er relativt lav standard på det som er.. Lite konkret, veit, men sjekk evt "where chefs eat", pleier være konge på lokale sjapper.
Digitus Impudicus!

User avatar

Aspergers Inc.
Poser
Poser
Posts: 302
Joined: 26 Apr 2004, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Aspergers Inc. »

Glemte visst helt å svare... Har lett forgjeves etter en pdf-utgave av boka, men finner verken noe sted å kjøpe den på eller laste den ned (((gratis))). Og appen er det bare å glemme (har Android). :cry:

User avatar

snokslam
Poser
Poser
Posts: 210
Joined: 12 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by snokslam »

Ga bort siste utgaven jeg hadde hjemme selv, ellers sku jeg joggu tatt bilde og sendt. Kan se om jeg ikke får svingt innom og henta ny i løpet av de nærmeste dagene, prøver å alltid ha et par i hus!
Digitus Impudicus!

User avatar

Aspergers Inc.
Poser
Poser
Posts: 302
Joined: 26 Apr 2004, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Aspergers Inc. »

For en knupp! :boobs:

User avatar

Medicinmannen
Rocker
Rocker
Posts: 1013
Joined: 20 Feb 2009, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Medicinmannen »

Har noen her en horedigg chili con carne-oppskrift å anbefale? Mener , @Øl eller hadde en frekk variant på det gamle forumet, men finner ikke noe når jeg søker.
Purity comes when death is all.

User avatar

snokslam
Poser
Poser
Posts: 210
Joined: 12 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by snokslam »

Chili, kjøtt, grønnsaker, tomat, la det surre la det rock'n roll.
Digitus Impudicus!

User avatar

Bija
Poser
Poser
Posts: 254
Joined: 23 Mar 2008, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Post by Bija »


User avatar

Böh!
Rocker
Rocker
Posts: 730
Joined: 10 Sep 2006, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Böh! »

Medicinmannen wrote:Har noen her en horedigg chili con carne-oppskrift å anbefale? Mener , @Øl eller hadde en frekk variant på det gamle forumet, men finner ikke noe når jeg søker.
Kan legge ut ei god ei i kveld.
Sent from my Acer Aspire using Bulgorttalk

Image

User avatar

Medicinmannen
Rocker
Rocker
Posts: 1013
Joined: 20 Feb 2009, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Medicinmannen »

Gjerne det!
Purity comes when death is all.

User avatar

Böh!
Rocker
Rocker
Posts: 730
Joined: 10 Sep 2006, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Böh! »

Alt for dæ, puselus!
Sent from my Acer Aspire using Bulgorttalk

Image

User avatar

_Antarath_
Belieber
Belieber
Posts: 39
Joined: 21 Mar 2005, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by _Antarath_ »

Den som Tomas la ut for evigheter siden er fortsatt den perfekte! Har den lagret på min personelle komputer; chiligryten til en venn av meg.doc

User avatar

Böh!
Rocker
Rocker
Posts: 730
Joined: 10 Sep 2006, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Böh! »

Her er den,

1,5 kg høgrygg av storfe
3 løk
2 gulrøtter
250 g sellerirot
5 fedd hvitløk
1 kg brune bønner
100 g tomatpuré
2 chipotle-chili (morta)
1 ancho-chili (trekk i varmt vann, finhakk)
1 guajillo-chili (trekk i varmt vann, finhakk)
1 ts cayennepepper
1 ss grovmalte korianderfrø
2 ss spisskummen
6 ss paprikapulver
2 ts oregano
1 ts malt nellik
1 ts kanel
3 ss sukker
2 ss salt
2 ss grovmalt pepper
1,5 liter knuste tomater
0,5 liter oksekraft
2 ss balsamicoeddik
3 ferske chili
40 gram mørk sjokolade

1. Del kjøttet i to-tre centimeter breie kubar og brun godt. Ta ut.
2. Steik grønnsakene gylne.
3. Ha i tomatpuré, chili og alt krydderet. Fres eit par minutt.
4. Ha i tomater, balsamico, kraft, det bruna kjøttet og bønner.
5. La det småputre til kjøttet er ordentleg mørt (ca. tre timar)
6. Ha i sjokolade og smak ev. til med meir eddik, chili, salt og peppar.
Sent from my Acer Aspire using Bulgorttalk

Image

User avatar

snokslam
Poser
Poser
Posts: 210
Joined: 12 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by snokslam »

Var det jeg skreiv jo..
Digitus Impudicus!

User avatar

Medicinmannen
Rocker
Rocker
Posts: 1013
Joined: 20 Feb 2009, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Medicinmannen »

d***n, det der ser helt strålende ut. Prøves ut ved første og beste anledning. Mange takk, nussegull!
Purity comes when death is all.

User avatar

Medicinmannen
Rocker
Rocker
Posts: 1013
Joined: 20 Feb 2009, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Medicinmannen »

_Antarath_ wrote:Den som Tomas la ut for evigheter siden er fortsatt den perfekte! Har den lagret på min personelle komputer; chiligryten til en venn av meg.doc
Feel free to share!
Purity comes when death is all.

User avatar

_Antarath_
Belieber
Belieber
Posts: 39
Joined: 21 Mar 2005, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by _Antarath_ »

Aight. Begynner med å gjøre en oversikt over ingrediensene (jeg droppa rosinene). Blir absurde mengder da;

2 fatøl
Worcestershire Sauce
Tomatpuré
6 bokser bønner (4 røde 2 svarte)
8 bokser hakkede tomater
4 pakker kjøttdeig (1,6 kg)
2 store glass jalapeño
4 bokser chipotle
Halv pose med tørkede små chili (ca.25 gr)
Spisskummin

"Første del av chili-delen av gryten, eg bruker 2 store bokser Jalapeño, eller som her et glass og en stor boks. Hakker dem, og legger dem sammen med sin egen kraft i en bolle.
Image
Så kommer de geniale Chipotles'ene, som er syltet chili. Eg har nå til slutt gått opp til fire bokser av denne, som eg hakker og tilsetter jalapeñoene.
Image
Siste tilskudd av Capsaicin er å hakke ekstra sterk tørket små chili i tillegg til det andre. Hadde bare en halv pose her, men de er ganske så sterke
Image
Slik ser det ut, _2kg_ med ren chili-oppkjøring!!
Image
Så steker man kjøttet først i litt olje, her har eg 1,6kg kjøttdeig hvorav 400gr er svinekjøtt. Bland som man vil, bare det blir 1,6-2kg ihvertfall.
Stek til vannet/fettet går ut av kjøttet og hell det vekk. Når vannet/fettet er fjernet tilsetter man ca 40gram Cumin og steker kjøttet videre med det til det er innehar en brun stil.
Stekt kjøttdeig tilsettes først chiliblandingen, så 8 bokser hakket tomat (Naturell), og tilsammen 6 bokser grytebønner. Her har eg brukt fire bokser røde bønner og to bokser sorte bønner. Liker denne kombinasjonen best. Bønnene må avrennes.
Det eneste krydderet i retten. 100 gram Cumin.
Resten som er igjen etter det ble tilsatt kjøttdeigen tilsettes gryten når alt er oppi
Gryten tilsettes også en 'dasj' Worshester-sauce, ca 1-2ss. Sammen med 1L Fatøl og ca 200-300gram rosiner. Litt tomatpuré kan tilsettes for å forandre på tykkelsen til gryten hvis ønskelig.
Her er alt tilsatt, kokes i 1-2-3 timer, alt ettersom hvor sterk varme man bruker og hvor stor mengde man lager osv.
Utrolig sunn, utrolig sterk og svært mettende rett. Perfekt mat rett og slett. Ettersom man tilvenner seg chili-smak veldig etterhvert er min variant ganske drøy med tanke på styrke. Jeg begynte med 1 boks Chipotles, uten noe mer, som eneste Capsaicin-kilde. Men nå altså, en god del mer, etter å ha spist dette regelmessig i over et år.
Image
Smaker best (faktisk mye bedre) hvis den nedkjøles og settes i kjøleskap over natten og varmes opp igjen dagen etter. Jeg pleier å kjøle den ned, og fryse ned 25-30 porsjonspakker á 400gram i fryseren, så har eg mat i en liten evighet.

Serveres med nachochips, litt rømme og toppes med revet ost og hakket koriander.
Image

Locked Previous topicNext topic