Welcome to %s forums

De beste forumene for rock og metall - før var det Scream Magazine

Login Register

Øl-tråden

Archive on Scream Magazine from 2019 and older.

Hva er din favoritt?

Porter
16
8%
Pils
29
15%
Stout
27
14%
IPA
51
27%
Bitter
2
1%
Røykøl
1
1%
Surøl
7
4%
Bokkøl
5
3%
Hveteøl
18
10%
Engelsk Ale
9
5%
Bayer
10
5%
Vørterøl
3
2%
Annet
11
6%
 
Total votes: 189
User avatar

snokslam
Poser
Poser
Posts: 210
Joined: 12 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Øl-tråden

Post by snokslam »

Drakk for øvrig Angel's Share 2009 på nyttårsaften, muligens den beste Barley Winen jeg har vært borti. Så å si komplett!

Digitus Impudicus!

User avatar

BlueGrot
Rocker
Rocker
Posts: 549
Joined: 20 Mar 2008, 00:00
Favourite genre: It's complicated
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Norway

Post by BlueGrot »

Har 2x westvleteren 10 som skal sprettes når jeg våger å drikke igjen.


User avatar

Böh!
Rocker
Rocker
Posts: 730
Joined: 10 Sep 2006, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Böh! »

Åhå!

Sent from my Acer Aspire using Bulgorttalk

Image

User avatar

snokslam
Poser
Poser
Posts: 210
Joined: 12 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by snokslam »

Blanda 8 og 12?

Digitus Impudicus!

User avatar

BlueGrot
Rocker
Rocker
Posts: 549
Joined: 20 Mar 2008, 00:00
Favourite genre: It's complicated
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Norway

Post by BlueGrot »

Blingsa, var 12.


User avatar

Böh!
Rocker
Rocker
Posts: 730
Joined: 10 Sep 2006, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Böh! »

8 med litt heimbrent i.

Kva kosta eigentleg Westvleteren da den kom i limitert opplag på polet?

Sent from my Acer Aspire using Bulgorttalk

Image

User avatar

Topic author
Kill.Fuck.Die.
Belieber
Belieber
Posts: 159
Joined: 28 Jul 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Kill.Fuck.Die. »

Stian wrote:

Hvis du med flaska mener utseendet, så er du helt på jordet. Trooper-ølen ser ut som noe du får kjøpt i en butikk som selger falsk hundebæsj og Groucho Marx-masker. Men ølen er ok. Likte Motörhead-ølen godt også, men så er jeg den typen som foretrekker Ringnes i ti av ti øl-valg også.

Nei, Herregud(ser jeg ordla meg litt utydlig). Trooperen ser jo ut som hvilket som helst Iron Maiden-stash. Jeg tenkte på ølet.

Men Original Ritterguts Gose som jeg også nevnte, den hadde fett utseende:
Image

Ang. Ringnes, så klarte jeg å irritere på meg fatteren. Han brygger jo skikkelig godt øl selv(i motsetning til andre folk i bygda som styrer på i fjøset og tapper alt på maursyrekanner og lurer på hvorfor ølet ikke holder seg), men når han skal kjøpe inn pils, så kjøper han Grans, liksom. Han sa bare at all pils i butikk smaker det samme, så da kunne han like godt kjøpe det billigste.
Så dama satte opp en blindtest for meg bestående av pils jeg ikke drikker til vanlig: Hansa Pilsener, Ringnes, Carlsberg, Borg og Grans.

Den eneste jeg tippet riktig merke på var Carlsberg, fordi den smaker vann.
Den jeg syntes var best, og som jeg trodde var Ringnes, viste seg å være Hansa, så hurra for Hansa
Den mørkeste av dem, som jeg tenkte på forhånd kanskje var bra, viste seg å smake skikkelig dårlig. Jeg tippet Borg, men det var Grans.(Jeg har ikke informert faren min)
Så var det en annen som smakte dårlig, og det var Ringnes. (Men den smakte innestengt plastikkflaske, så det kan selvsagt ha vært en tilfeldig feil, for kan ikke huske at det var vært så dårlig før. Den var vel fra boks.)
Borg smakte ingenting, nesten likt med Carlsberg.

Image

User avatar

BlueGrot
Rocker
Rocker
Posts: 549
Joined: 20 Mar 2008, 00:00
Favourite genre: It's complicated
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Norway

Post by BlueGrot »

Böh! wrote:

8 med litt heimbrent i.

Kva kosta eigentleg Westvleteren da den kom i limitert opplag på polet?

Ingen aning. Betalte ikke for mine :))))


User avatar

Böh!
Rocker
Rocker
Posts: 730
Joined: 10 Sep 2006, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Böh! »

Høh!

Fattigmennane får kose seg med Rochefort 10!

Sent from my Acer Aspire using Bulgorttalk

Image

User avatar

BlueGrot
Rocker
Rocker
Posts: 549
Joined: 20 Mar 2008, 00:00
Favourite genre: It's complicated
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Norway

Post by BlueGrot »

Pleebs


User avatar

thorel
Belieber
Belieber
Posts: 85
Joined: 27 Mar 2004, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by thorel »

Böh! wrote:

8 med litt heimbrent i.

Kva kosta eigentleg Westvleteren da den kom i limitert opplag på polet?

Tror den lå på 160-ish


User avatar

Johnny Bravo
Poser
Poser
Posts: 337
Joined: 16 Nov 2013, 00:40
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Johnny Bravo »

Var sta på polet nå nettop, og jeg kjøpte meg en øl kalt Brunehaut av typen (Bio) AMBER.
Den er visst fra Belgia, og desto bedre bærer den merket...

Image

GLU.. TEN.. FRI..

Forrige gang jeg drakk et polvareøl som var glutenfritt var i '07/'08, og det tror jeg var en eller annen variant av Duvel. Den var god! Etter det har det bare blitt glutenfritt i form Ringnes Lite og to halve Corona jeg fant på Nydalen-T i desember, sett bort i fra et ølskapbrekk i romjula da jeg drakk en del juleøl ala Nøgne Ø, Julemandens Trøst og en haug anna greier som var godt og jeg ikke husker hva heter.

Så er spørsmålet om dette blir saker som kan heve seg over Ringnes Lite sin pregløse men fullt drekkbare standard.

Til ølen min, skal jeg høre på denne låta:

OBS! - https://www.youtube.com/watch?v=FOuPoHOFGuc

DREKKA MERE - DREKKA DREKKA MER!
DREKKA DREKKA MER!
DREKKA DREKKA DREKKA MER!

User avatar

Rintrah
Poser
Poser
Posts: 466
Joined: 29 Jul 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Rintrah »

Mmm, øl. Eg drakk min Westvleteren 12 (frå samme batch som Bluegrot sin) i forrige veke. Den var jo vilt god. Fyldig, kompleks – smaker som eit solid trappistøl, ja. Som eg tenkte så er namnet og «mytologien» rundt det som gjer dette ølet spesielt. Eg er generelt svært glad i trappistøl og andre klosterbrygg (og ymse anna atypisk belgisk), så eg kjente godt til kor i landskapet Westvleteren låg. Men eg går med på at den ligg i toppen av det eg har drukke av trappistøl, då.


User avatar

snokslam
Poser
Poser
Posts: 210
Joined: 12 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by snokslam »

Böh! wrote:

8 med litt heimbrent i.

Kva kosta eigentleg Westvleteren da den kom i limitert opplag på polet?

Husker ikke nøyaktig, men ca 110-160 avhengig av hvilke. Gode øl, syns blonden fortjener mer lys, da den skiller seg mer fra bermen enn 12, på mange måter (litt utypisk belgisk blond, utrolig god og balansert).

Om man skal ha alternativer er vel St.Bernadus det nærmeste du kommer, basert på at de brygga øllene for Sixtus-kapellet ei god stund (inntil det måtte deles inn, og Sixtus valgte å ta hele produksjonen inn i hus igjen. Da dog med Westmalle's gjærstamme, ikke den originale Wleteren, som Bernadus fortsatt bruker). Wleteren 12 er en nydelig øl, men selvsagt like mye en myte/trend, etter hausen den nå engang har fått.

Edit: om du skal sprette din første 12, vil jeg anbefale å gjøre det til noe passende mat, gjerne blåmugg!

Digitus Impudicus!

User avatar

snokslam
Poser
Poser
Posts: 210
Joined: 12 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by snokslam »

Johnny Bravo wrote:

Var sta på polet nå nettop, og jeg kjøpte meg en øl kalt Brunehaut av typen (Bio) AMBER.
Den er visst fra Belgia, og desto bedre bærer den merket...

http://www.uib.no/isf/utposten/2002nr3/ ... rilogo.jpg

GLU.. TEN.. FRI..

Forrige gang jeg drakk et polvareøl som var glutenfritt var i '07/'08, og det tror jeg var en eller annen variant av Duvel. Den var god! Etter det har det bare blitt glutenfritt i form Ringnes Lite og to halve Corona jeg fant på Nydalen-T i desember, sett bort i fra et ølskapbrekk i romjula da jeg drakk en del juleøl ala Nøgne Ø, Julemandens Trøst og en haug anna greier som var godt og jeg ikke husker hva heter.

Så er spørsmålet om dette blir saker som kan heve seg over Ringnes Lite sin pregløse men fullt drekkbare standard.

Til ølen min, skal jeg høre på denne låta:

Min heiteste anbefaling på glutenfritt er Green's blonde. Langt på vei det beste glutenfrie jeg har drukket, ihvertfall.

Digitus Impudicus!

User avatar

Johnny Bravo
Poser
Poser
Posts: 337
Joined: 16 Nov 2013, 00:40
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Johnny Bravo »

Knall! Får sjekkes ut.

OBS! - https://www.youtube.com/watch?v=FOuPoHOFGuc

DREKKA MERE - DREKKA DREKKA MER!
DREKKA DREKKA MER!
DREKKA DREKKA DREKKA MER!

User avatar

snokslam
Poser
Poser
Posts: 210
Joined: 12 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by snokslam »

Ikke verdens ferskeste sak, men mulig det kommer mer snadder for dere som ikke kan drikke like mye PILS:

http://www.csiro.au/Outcomes/Food-and-A ... -Beer.aspx

Digitus Impudicus!

User avatar

Johnny Bravo
Poser
Poser
Posts: 337
Joined: 16 Nov 2013, 00:40
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by Johnny Bravo »

Jeg og sykdommene mine er BFFs, så kunne godt tenke meg å ølle mer med dem.

Noen av dere ølbryggere som har peiling på om det går an å mekke en eller annen drekkelig form for glutenfri drekka hjemme? Noe alternativ til malt etc?
Ghettovin er ok, men skulle gjerne hatt noe fetere i dunkene.

OBS! - https://www.youtube.com/watch?v=FOuPoHOFGuc

DREKKA MERE - DREKKA DREKKA MER!
DREKKA DREKKA MER!
DREKKA DREKKA DREKKA MER!

User avatar

snokslam
Poser
Poser
Posts: 210
Joined: 12 Aug 2003, 00:00
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Post by snokslam »

Er ikke så kjent med selve brygginga selv, og kan følgende ikke utdype noe særlig om hva som er lett å finne/behandle, men skulle tro det gikk an å snekre sammen f.eks et sorghum-brygg uten større problematikk..?

Digitus Impudicus!

User avatar

BlueGrot
Rocker
Rocker
Posts: 549
Joined: 20 Mar 2008, 00:00
Favourite genre: It's complicated
Mood:
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Norway

Post by BlueGrot »

Bokhvete er det som brukes av hjemmebryggere.

http://forum.norbrygg.no/index.php?topic=2169.0

Edit: utfordringen er ikke å få tak i bokhvete, masse leverandører. Det er heller at du må malte den selv, og det er å få den til å begynne å spire. Dette gjør at stivelsen i kornet blir til sukker, og det er dette sukkeret gjæren spiser for å gi deg jekkedrekke. Det gjør du ved å legge kornet i dobbelt sitt volum med vann, f.eks 3 liter bokhvete og 6 liter vann, i et vannkar i 6 timer. La dem svelle og legg dem så ut over en flate hvor du kan spraye vann over dem de neste dagene uten at de ligger under vann. Når en spire har grodd 1/4-1/2 av kornets lengde kan du begynne å tørke dem i stekeovnen på rist. Deretter bruker du dem som vanlig ølbryggermalt.


Locked Previous topicNext topic