Page 4 of 17

Re: Øl-tråden

Posted: 08 Jan 2014, 21:01
by BlueGrot

Derimot ville jeg kanskje heller forsøkt å brygge en god engelsk cider e.l, det er lettere.


Re: Øl-tråden

Posted: 08 Jan 2014, 22:06
by thorel
BlueGrot wrote:

Derimot ville jeg kanskje heller forsøkt å brygge en god engelsk cider e.l, det er lettere.

Dette vil jeg prøve


Re: Øl-tråden

Posted: 08 Jan 2014, 22:36
by BlueGrot

Da er det bare å ordne seg presset eplejuice.


Re: Øl-tråden

Posted: 08 Jan 2014, 23:13
by Johnny Bravo

Takk for info, BG.
Kanskje jeg skal forsøke den der en gang, men den maltingsprosessen så ut som noe jeg kan feile brutalt på. Forslaget om cider var klokt. Forsøkte med et ferdig "cidersett" fra Europris en gang, men det var middelmådig, så kanskje en mandig cider får bli neste syssel.


Re: Øl-tråden

Posted: 09 Jan 2014, 08:35
by BlueGrot

Sett fra Europris...not even once.


Re: Øl-tråden

Posted: 12 Jan 2014, 15:17
by snokslam

Mikkeller har akkurat laget en glutenfri ipa. Skjønner jo kjemi, han spretten der, så forundrer meg ikke om den smaker godt også


Re: Øl-tråden

Posted: 12 Jan 2014, 18:18
by Presticide

I dag høsta jeg noe brake, tenkte å sette en tiliter med noe greier - men jeg er ikke helt sikker på hva. Tror det er uaktuelt å sette i sving alt bryet med å lage en all grain på kjøkkenet mitt når det bare er ti liter. Da blir det nok ekstrakt. Tenkte for en gangs skyld å ikke hive en million sukkeradjunkter oppi slik jeg pleier.


Re: Øl-tråden

Posted: 12 Jan 2014, 20:43
by Rintrah

Heimebryggjartråden!


Re: Øl-tråden

Posted: 13 Jan 2014, 11:21
by BlueGrot
Johnny Bravo wrote:

Takk for info, BG.
Kanskje jeg skal forsøke den der en gang, men den maltingsprosessen så ut som noe jeg kan feile brutalt på. Forslaget om cider var klokt. Forsøkte med et ferdig "cidersett" fra Europris en gang, men det var middelmådig, så kanskje en mandig cider får bli neste syssel.

http://morebeer.com/products/sorghum-ex ... ounds.html

2 slike vil vel kunne gi rundt 15 liter med ålreit styrke.


Re: Øl-tråden

Posted: 17 Jan 2014, 17:58
by DarthVidar

Hvilken type øl passer til taco? Ser for meg at en porter funker fint?


Re: Øl-tråden

Posted: 17 Jan 2014, 20:03
by Böh!

Noko lett, friskt og lyst.


Re: Øl-tråden

Posted: 17 Jan 2014, 20:26
by Shrinebuilder

Pilsner eller lager, feks


Re: Øl-tråden

Posted: 19 Jan 2014, 20:59
by BlueGrot

Saison går til all mat.


Re: Øl-tråden

Posted: 19 Jan 2014, 21:02
by Böh!

Saison er godt.


Re: Øl-tråden

Posted: 19 Jan 2014, 21:14
by BlueGrot

Likte ikke saisin før jeg prøvde det til lam.


Re: Øl-tråden

Posted: 19 Jan 2014, 21:23
by Böh!

I alle dagar!

Nøgne Ø sitt Saison er nydeleg berre åleine.


Re: Øl-tråden

Posted: 20 Jan 2014, 00:04
by BlueGrot

Særpreget i saison er avfallstoffer fra gjæren ved alt for høy gjæringstemperatur, har derfor problemer med det ut fra et par mislykkede hjemmebrygg.


Re: Øl-tråden

Posted: 20 Jan 2014, 11:23
by Presticide

Elsker en god saison men de kan være litt variable. Det skyldes vel helst at de virkelig gode hever standarden så til de grader.


Re: Øl-tråden

Posted: 20 Jan 2014, 14:55
by snokslam
DarthVidar wrote:

Hvilken type øl passer til taco? Ser for meg at en porter funker fint?

Saison er ikke dumt, gjerne noe lett med god syre, eventuelt en frisk pale ale for å hente fram mere punch fra chilien og samtidig ha noe fresht ved siden av. Nøgne sin har forsåvidt frisk syre som burde matche bra, et tilgjengelig alternativ.

Edit: havna faktisk på mex-restaurant igår, "autentisk", hvor de kun hadde meksikansk øl. Fikk en relativt frisk mørk lager, som gikk ganske godt med maten. Tenker Aass Bayer kunne vært et bra tilgjengelig alternativ, i så måte. Eller et godt bokkøl, om du vil ha mere pønsj.


Re: Øl-tråden

Posted: 23 Jan 2014, 19:07
by snokslam

Barskap på plass!

Men må finne et sted å lagre litt stående..